Thierry Groos (-25 kg)

14 december, 2015

Ik hoop andere inspiratie te geven 

Het is inmiddels zo'n 3 jaar geleden dat ik iets aan mijn gewicht wilde doen; ik woog toen ruim 130 kg (BMI 36). Via de huisarts bij een diëtiste terecht gekomen, helaas zonder resultaat. Ook nog een diëtiste bij de GGZ bezocht, ook zonder resultaat. De zomer erna met alle goede intenties een crosstrainer gekocht en heel enthousiast begonnen, maar helaas, ook nu weer zonder gewichtsverlies(de crosstrainer staat nu op zolder stof te vangen). Anderhalf jaar geleden kreeg ik een foldertje van Nomobese, maar toen ik ging informeren naar de prijs, ben ik afgehaakt.

Het jaar 2013 ging voorbij en ik begon me steeds meer aan mezelf te ergeren. Ook begon ik me zorgen te maken over mijn gezondheid, ook al waren er (nog) geen signalen dat ik me zorgen moest maken. Mijn vrouw kwam vervolgens met een organisatie die me zou kunnen helpen bij het afvallen. Ik de dag erna een afspraak gemaakt en warempel, valt er weer een foldertje van Nomobese door de brievenbus. Ik wist inmiddels dat het bij die andere organisatie veel geld zou gaan kosten, daarom ook maar bij Nomobese een afspraak gemaakt om te vergelijken. Nou, beide afspraken gehad en mijn keuze was snel gemaakt.

Op 8 januari 2014 had ik de intake bij Nomobese. Ik heb toen gezegd 25 kg af te willen vallen, maar dat ik niet de illusie had dat dit in die 100 dagen (het pakket waar ik voor gekozen had) zou gaan lukken. De knop omzetten is me vervolgens makkelijk afgegaan en ik viel de eerste weken dan ook ruim 2 kg per week af. Het normale eten uit de menu's beviel me goed en het feit dat mijn vrouw met me mee deed, maakte het allemaal makkelijker. De spiersystemen, het sporten en de begeleiding vanuit Nomobese, heeft ook zeker een positieve invloed gehad.

Snel resultaat stimulerende, maar nog prettiger was het dat het afvallen zo voorspoedig bleef gaan. Het ging zelfs zo goed dat ik op een gegeven moment de hoop kreeg die 25 kg afvallen in 100 dagen wel kon halen. Op 17 april (dag 99) had ik nog eens extra aangezet met de spinningles en de weegschaal zei dat ik 24,9 kg was afgevallen (niet gelogen). De ochtend erna thuis gewogen en ja hoor, ik was in 100 dagen tijd een 'dikke' 25 kg afgevallen. Daarnaast bleek uit de fittest dat ik van 'slecht' naar 'goed' was gegaan. Bedenk dat tussen 'slecht' en 'goed' nog 2 stappen zitten (ik ben dus 3 stappen vooruit gegaan qua conditie).

Inmiddels ben ik een anderhalve maand verder, de menu's heb ik los gelaten en heb mezelf op diverse gelegenheden lekker genomen wat ik wilde. Sinds de 100ste dag, ben ik nog nagenoeg op hetzelfde gewicht.  Op 25 mei heb ik samen met mijn vrouw de Ricoh Vestingloop gelopen van 5 km en heb er 27:53 over gedaan. Een resultaat om trots op te zijn, al zeg ik het zelf. Kijk maar naar de uitslagen, hoe goed dit eigenlijk is.

Afvallen hoef ik niet meer echt, maar ik blijf wel lekker sporten bij Nomobese. Laat dit meteen een stok achter de deur zijn om een eventuele terugval te voorkomen en de nieuw aangemeten gezonde leefstijl te behouden. Ik heb het allemaal zelf gedaan, maar zonder alle hulp zou het me niet gelukt zijn. In het bijzonder wil ik mijn vrouw bedanken, want zij heeft mij de ruimte gegeven dit alles te doen en zonder deze steun zou het me niet gelukt zijn. Ik hoop dat ik hiermee een inspiratie ben voor anderen, want ik kan het je zeker aanraden om af te vallen. Het voelt heeeeerlijk!!!!!!!!

 

Groeten,
Thierry Groos